Politie

Buitenring even afgesloten door brandende schuur op de Allée

Brand

Op woensdagavond 28 oktober om 23.17 uur is de brandweer met grote spoed uitgereden naar de Allée in Brunssum. Diverse korpsen gingen erop af. Het betrof een prio 1 melding, wat betekent dat de hulpdiensten binnen 15 minuten ter plaatse moeten zijn omdat er mogelijk sprake is van een levensbedreigende situatie.

De brand ontstond in een schuur. Er vielen geen gewonden. De Buitenring was gedeeltelijk tijdelijk afgesloten.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Vuurwerk en muziek hangjeugd zorgt voor slapeloze nachten

Vuurwerk

Raadslid Harrie de Kleijn uit Hoensbroek gaat morgenavond (27 oktober) tijdens de raadvergadering vragen stellen over vuurwerk- en geluidsoverlast rondom het kerkhof aan de Randweg in Hoensbroek. Het is al maanden een probleem met vuurwerkoverlast. Daarnaast ondervinden mensen in de buurt ook problemen met geluidsoverlast.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

30-jarige hoofdverdachte hennepteelt in Oirsbeek opgepakt

Beeld van justitie

Tijdens de internationale actie naar georganiseerde hennepteelt zijn donderdag in Nederland vier verdachten en in België één verdachte aangehouden. In Spanje, waar op verzoek van de Nederlandse autoriteiten ook doorzoekingen in het kader van dit onderzoek plaatsvonden, zijn negen aanhoudingen verricht. Eén van de twee hoofdverdachten in dit onderzoek, een man van 30 jaar, is in Oirsbeek opgepakt.

Auteur
Openbaar Ministerie
Fotograaf
Pixabay

Honderd hennepplanten ontdekt in De Negristraat in Brunssum

Hennepplantage gevonden in De Negrisstraat

De politie heeft een hennepplantage met ongeveer honderd planten opgerold in een woning aan De Negristraat in Brunssum. Volgens Ger van der Wijst, hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, stond de plantage op een zolderverdieping.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Gemeente, politie en OM pakken overlast in Bleijerheide aan

Op 1 september zijn de gemeente Kerkrade, de politie en het OM samen gestart met een intensievere aanpak van ondermijning en overlast in Bleijerheide-Nulland. Gedurende in totaal drie maanden wordt er extra politie en handhaving in gezamenlijke teams ingezet in de wijk. Na ruim een maand zien de gemeente, politie en justitie de eerste voorlopige resultaten; en die resultaten zijn positief.

Auteur
Gemeente Kerkrade

Politie doet inval in Oirsbeek tijdens grote drugsactie

Hennepblad

Medewerkers van de politie en justitie zijn donderdagochtend vroeg op meerdere locaties gestart met doorzoekingen in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de productie van en georganiseerde handel in hennep. Het betreft een internationale actie in samenwerking met de politie in Spanje. Er werden onder andere invallen gedaan in Oirsbeek, Beek, Geleen, Maastricht, Obbicht, Sittard en Stein. Een verdachte werd in Oirsbeek gearresteerd, een in Maastricht en twee in Sittard. 

Auteur
Politie
Fotograaf
Pixabay

Hennepplantage, gestolen auto en inbreker met drugs in Kerkrade

logo politie

Politie-agenten van Kerkrade hadden het druk afgelopen weekend. In de wijk Rolduckerveld kregen zij een melding van een waterlekkage. Vervolgens troffen ze een hennepplantage aan met in totaal 217 planten. De hennepplantage werd geruimd. In de wijk Spekholzerheide hield de politie drie personen aan in een gestolen auto met gestolen kentekenplaten. Deze zaak is nog in onderzoek. In de wijk Centrum hielden agenten een man aan met inbrekerswerktuigen en verdovende middelen op zak.

Auteur
Redactie