Politie

Voorlichtingsavond babbeltrucs en digitale oplichting

Ook in Beekdaelen komt het voor dat inwoners slachtoffer worden. Om inwoners hiervan bewust te maken en toekomstige slachtoffers te voorkomen, organiseert ZijActief Schinnen een voorlichtingsavond. Zowel leden, als niet-leden zijn welkom. De avond start met een kop koffie en een kort openingswoord door voorzitter Henny Meijs. Vervolgens neemt Har Timmermans (externe spreker, zie foto) u samen met de digitaal wijkagent mee in de wereld van babbeltrucs en digitale oplichting.

Moeder vecht tevergeefs sluiting Schinveldse hennepwoning aan

hennep

De Raad van State is het eens met de gemeente Beekdaelen, die op 19 juli 2021 besloot de huurwoning van een Schinveldse moeder te sluiten. De burgemeester sloot voor drie maanden het huis in Schinveld vanwege de aanwezigheid van een hennepplantage. De moeder huurde de woning van de gemeente Beekdaelen. Zij woonde daar met haar twee minderjarige kinderen.

Fotograaf
Pixabay

Heerlense stickeractie als geheugensteun tegen oplichting

Stickertegeltjes

Het aantal aangiften in Limburg tegen zogeheten 'bankhelpdeskfraude' is in een jaar tijd verdriedubbeld in Limburg. Bij dit soort criminaliteit doen oplichters zich voor als medewerker van een bijvoorbeeld een bank. Zij zetten mensen onder druk om hun pinpas, pincode of andere gegevens af te staan. Slachtoffers zijn vooral mensen vanaf 50 jaar.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Dode Wiebachstraat in Kerkrade slachtoffer oplichting

euro biljetten

Donderdagochtend 23 juni is een 33-jarige man uit Zülpich (Duitsland) om het leven gekomen op de Wiebachstraat. Er ontstaat een steeds beter beeld van wat er zich die donderdag heeft afgespeeld: een uit de hand gelopen vorm van oplichting en diefstal, waar de politie inmiddels een paar keer op gestuit is dit jaar. De politie wil mensen graag waarschuwen voor deze manier van doen en vooral ook voorkomen dat er meer slachtoffers gemaakt worden.

Fotograaf
Pixabay

Verdachte schietincident Treebeekplein aangehouden

handboeien

De politie heeft zaterdag een 55-jarige man uit de gemeente Roerdalen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident aan het Treebeekplein in Brunssum. Dit incident vond afgelopen vrijdagavond plaats. De verdachte is aangehouden in België.

Opgelet: door slinkse wisseltruc verdwijnt papiergeld uit je beurs

logo politie

De politie waarschuwt voor de volgende manier van diefstal binnen Parkstad. Aangevers werden aangesproken door een man, die hen vroeg of zij een 2 euro muntstuk wilden wisselen voor 4 muntstukken van 50 cent. De man zou dit nodig hebben voor een automaat. De man wekte bij de aangevers geen argwaan, omdat deze 'vertrouwd' over kwam. De aangevers keken in hun portemonnee en wisselden het gevraagde geld voor deze man. 

8e keer zonder rijbewijs en 4e keer auto afgepakt

auto afgepakt

Op vrijdag 24 juni bekeurde de politie een inwoner van Kerkrade voor de achtste keer voor het rijden zonder rijbewijs. Saillant detail is dat de bestuurder de kinderen dagelijks naar school bracht. Na overleg met de Officier van Justitie nam de politie ook deze auto in beslag. Dit is de vierde auto die de verdachte moet inleveren. 

Fotograaf
Politie Kerkrade

Duitser (33) na conflict meegesleurd door auto en overlijdt

logo politie

Donderdagochtend is een 33-jarige man uit Zülpich (Duitsland) om het leven gekomen op de Wiebachstraat in Kerkrade, bij het Roda-stadion. In het daarop opgestarte onderzoek, dat onverminderd doorgaat, zijn weer nieuwe stappen gezet. De hulp van het publiek blijft desalniettemin welkom, bijvoorbeeld door het delen van mogelijke camerabeelden.

Twaalf panden in Hoensbroek onder de loep genomen

Politie

De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

Fotograaf
Gemeente Heerlen