Politie

Beschonken vrouw uit Hulsberg rijdt vangrail in

politie

Een 41-jarige vrouw uit Hulsberg reed zondagochtend met haar auto op de A2 bij Maarheeze de vangrail in. De politie constateerde dat ze onder invloed van alcohol was. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Alleen de auto en de vangrail liepen schade op.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Brandweer redt moeder en zoon van dak brandend huis

brand

Een moeder en een zoon moesten vrijdagochtend 6.00 uur door de brandweer van het dak worden gered omdat hun woning aan het Bergplein in Hoensbroek in brand stond. Het duurde een uur voordat de brand onder controle was. De oorzaak is onbekend.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Bewoners verzorgingstehuis ademen te veel rook in

brand

Donderdagavond om 21.15 uur brak een brand uit in een verzorgingshuis in Mindergangelt, vlak over de grens bij Schinveld. Vier personen ademden te veel rook in. De rookmelder ging af en het personeel kon de brand zelf blussen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Brunssum verhaalt schade vernielde kerstboom op daders

Kerstboom

De gemeente Brunssum start een civielrechtelijke procedure om de schade van een vernielde kerstboom te verhalen op de ouders van de vier minderjarige daders. Het gaat om een bedrag van circa 11 duizend euro. Op 16 december 2020 vernielde een groepje jongeren op het Lindeplein in Brunssum een metershoge kunstboom. Door het moedwillig omduwen van de boom raakten de aluminium-constructie en de versieringen onherstelbaar zwaar beschadigd.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Buurlanden overspoeld met Nederlandse drugslabs en -afval

Drugs

De Belgische en Duitse politie zien een stijging van het aantal drugslabs in het grensgebied. Drugscriminelen ontsnappen zo aan vervolging in Nederland. De Nederlandse politie kan de explosieve groei van het aantal drugslabs nauwelijks meer bijbenen. Dit blijkt uit onderzoek van KRO-NCRV's Pointer.

Auteur
KRO-NCRV
Fotograaf
Pixabay

FIOD vindt illegale sigarettenfabriek in De Koumen

Sigaretten

De Douane en de FIOD hebben woensdag 24 maart succes behaald in de aanpak van handel in illegale sigaretten en accijnsfraude. Tijdens een gezamenlijke actiedag zijn vijftien bedrijfspanden, waaronder een gebouw in Hoensbroek, in verschillende plaatsen bezocht.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Rechtbank zet Kerkraadse moeder uit ouderlijk gezag

Justitia

De rechtbank Limburg heeft een Kerkraadse moeder het ouderlijk gezag van haar zoon ontnomen. De zoon, die al negen jaar niet meer bij zijn moeder woont en ruim drie jaar op vrijwillige basis bij pleegouders is ondergebracht, was blij dat kinderrechter C. Drent deze beslissing nam. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Jos Brech opnieuw door politie verhoord

Vrouwe Justitia

Mogelijk aanstaande maandag gaat de politie Jos Brech opnieuw verhoren in de zaak-Nicky Verstappen. Het Openbaar Ministerie heeft dat aan RTL Nieuws bevestigd.

De politie hoopt dat Brech zijn eerdere korte verklaring verder zal aanvullen. Tijdens eerdere verhoren en tijdens het proces hield Jos Brech grotendeels zijn mond.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay