Politiek

VVD Voerendaal: "We mikken nu op deelname aan coalitie"

Sebastiaan Vliegen (VVD Voerendaal)

Tijdens de algemene ledenvergadering van 31 mei 2021 is fractievoorzitter Sebastiaan Vliegen van VVD Voerendaal wederom verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijdens de verkiezingen van 2018 is in een korte periode gezorgd dat de VVD opnieuw vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Net geen 2 zetels gehaald. Sebastiaan Vliegen: “Sinds 2018 zijn we gegroeid in leden én actieve leden.

Auteur
VVD Voerendaal
Fotograaf
VVD Voerendaal

AGB en VVD door als één partij: 'Samen sterker verder'

Samen

“Samen sterker verder” zijn de afsluitende woorden van AGB-Fractievoorzitter Coen Faessen, die in de Raad Voerendaal bekend maakt dat zijn partij (Algemeen Gemeenschaps Belang) ophoudt te bestaan. De partij gaat volledig over in VVD Voerendaal. Alle leden worden VVD-lid. En Coen Faessen wordt lid van de VVD-Raadsfractie.

Auteur
VVD Voerendaal
Fotograaf
Pixabay

Lijsttrekker Martin de Beer gaat VVD Heerlen aanvoeren

Martin de Beer

De leden van VVD Heerlen hebben huidig wethouder Martin de Beer aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De Beer is sinds 2014 wethouder voor Economische Zaken, Arbeidsmarkt en Sport namens VVD en D66. Ook in 2014 en 2018 was De Beer lijsttrekker voor de Heerlense liberalen.

Auteur
VVD Parkstad en Omstreken
Fotograaf
VVD Parkstad en Omstreken

Jaimy van Dijk gekozen tot lijsttrekker VVD Brunssum

Jaimy van Dijk

Jaimy van Dijk is de nieuwe lijsttrekker voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Brunssum. Vanwege de COVID-19 pandemie hielden de liberalen maandag 31 mei ’21 een digitale ledenvergadering. Tijdens deze digitale ledenvergadering spraken de VVD leden zich unaniem uit voor het benoemen van Jaimy tot lijsttrekker. Hij zal daarmee de lijst van de liberalen in Brunssum voor 2022 aanvoeren.

Auteur
VVD Parkstad en Omstreken
Fotograaf
VVD Parkstad en Omstreken

Jan Schrijen wordt waarnemend burgemeester van Landgraaf

Zon schijnt door bomen

Gouverneur Remkes heeft de heer dr. Jan J. Schrijen benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Landgraaf. De heer Schrijen heeft met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Landgraaf kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat op dinsdag 25 mei a.s. formeel in.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Asscher wordt kartrekker stedelijke vernieuwing Heerlen

Maankwartier

Lodewijk Asscher komt als kartrekker helpen bij de opstart van de stedelijke vernieuwing Heerlen-Noord. Met TwijnstraGudde zal Asscher in opdracht van de gemeente Heerlen en samen met partners helpen tot een uitvoeringsplan te komen. Het college ziet in Asscher een onafhankelijke en aansprekende kartrekker. 

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Fred Daamen fractievoorzitter van Partij Hoensbroeks Belang

Bestuur Partij Hoensbroeks Belang

Jan Horssels draagt met directe ingang het fractievoorzitterschap van Partij Hoensbroeks Belang (PHB) in de Heerlense gemeenteraad over aan zijn partijgenoot Fred Daamen. De voorzitterswissel is onderdeel van het stappenplan dat de partij richting de toekomst heeft. Horssels zal wel als raadslid aanblijven. „Maar het is voor mij nu tijd om een stapje terug te doen en het fractievoorzitterschap over te dragen.”

Auteur
Partij Hoensbroeks Belang
Fotograaf
Partij Hoensbroeks Belang

Heerlen sluit 2020 af met 1,7 miljoen euro positief

Rekenmachine

De gemeente Heerlen heeft het jaar 2020 afgesloten met een positief resultaat van 1,7 miljoen euro. Ondanks alle grillige gebeurtenissen vanwege de pandemie is het gelukt om het jaar 2020 af te sluiten met een gezonde financiële huishouding. De algemene reserve bedraagt 2,5 miljoen euro. Daarmee is ook het weerstandsvermogen weer op peil. Het college heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het deze opwaartse trend kan vasthouden en verder uitbouwen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay