Politiek

Schoten gehoord op Treebeekplein in Brunssum

logo politie

Op het Treebeekplein in Brunssum hoorden omwonenden vrijdagavond rond 23.30 schoten. De politie ging kijken.  De politie meldt: "Tijdens het onderzoek bij het Treebeekplein in Brunssum n.a.v. een schietincident zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden dat iemand daarbij gewond is geraakt. Mogelijk is er door een onbekend persoon in de lucht geschoten. Er zijn geen aanhoudingen verricht."

Paul-Ubachs fractievoorzitter Burgerbelangen Kerkrade

Nettie Paul-Ubachs

Raadslid Nettie Paul-Ubachs is door de fractie van Burgerbelangen Kerkrade gekozen als fractievoorzitter voor de bestuursperiode 2022-2026. Na de wethoudersbenoeming op 25 mei volgt zij daarmee Alexander Geers op, die wethouder wordt namens Burgerbelangen Kerkrade. Ook partijleider Tim Weijers en Jo Schlangen zullen aanblijven als wethouder namens Burgerbelangen Kerkrade.

Fotograaf
Burgerbelangen Kerkrade

Gezocht: Leden en tellers stembureaus Brunssum

Stemmen

De gemeente Brunssum zoekt nog leden voor de stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Er is vooral behoefte aan mensen die na sluiting van de stembureaus de stemmen tellen. De vergoeding bedraagt tussen de 50,- en 200,- euro.

Fotograaf
Pixabay

Burgerbelangen Kerkrade stelt Kandidatenlijst vast

Burgerbelangen Kerkrade Logo

Ook in maart 2022 zal lijst 1 Burgerbelangen Kerkrade bestaan uit vijftig kandidaten. Onlangs is de volledige kandidatenlijst vastgesteld door de leden. Eerder werd al bekend dat wethouder en locoburgemeester Tim Weijers voor de derde keer unaniem gekozen is als lijsttrekker en zijn collega-wethouder Jo Schlangen weer als "running mate" (op nr. 2) gaat fungeren.

BCD Brunssum ziet dit jaar af van deelname aan verkiezingen

Logo BCD Brunssum

De BCD is een constructieve lokale politieke partij die sinds 1990 actief is in de Brunssumse politiek. Toch heeft de partij moeten constateren dat het deze keer moeilijk is om Brunssummers te interesseren voor de lokale politiek en dan met name voor de BCD. Dit terwijl de kern van de huidige fractie en schaduwfractie intussen bestaat uit ''oudere'' Brunssummers. Allen bewogen mensen die het tijd vinden om het stokje over te dragen.

BurgerbelangenHuis geopend op Markt in Kerkrade

Burgerbelangenhuis Kerkrade

De lokale politieke partij Burgerbelangen Kerkrade heeft het BurgerbelangenHuis voor Kerkraadse inwoners gevestigd op de Markt. Partijvoorzitter Lucie Van de Meerakker, wethouder & locoburgemeester Tim Weijers (lijsttrekker), wethouder Jo Schlangen (running mate) en fractievoorzitter Alexander Geers hebben het BurgerbelangenHuis op 16 december officieel geopend.

Fotograaf
Burgerbelangen Kerkrade

Martin de Beer herkozen als lijsttrekker VVD Heerlen

Martin de Beer

De leden van VVD Heerlen hebben wethouder Martin de Beer wederom gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Op nummer twee staat raadslid Marc van den Berg en op nummer drie nieuwkomer Dico IJzerman. Ans Winkens is lijstduwer.

Fotograaf
VVD Heerlen