Politiek

Burgerbelangen Kerkrade stelt Kandidatenlijst vast

Burgerbelangen Kerkrade Logo

Ook in maart 2022 zal lijst 1 Burgerbelangen Kerkrade bestaan uit vijftig kandidaten. Onlangs is de volledige kandidatenlijst vastgesteld door de leden. Eerder werd al bekend dat wethouder en locoburgemeester Tim Weijers voor de derde keer unaniem gekozen is als lijsttrekker en zijn collega-wethouder Jo Schlangen weer als "running mate" (op nr. 2) gaat fungeren.

BCD Brunssum ziet dit jaar af van deelname aan verkiezingen

Logo BCD Brunssum

De BCD is een constructieve lokale politieke partij die sinds 1990 actief is in de Brunssumse politiek. Toch heeft de partij moeten constateren dat het deze keer moeilijk is om Brunssummers te interesseren voor de lokale politiek en dan met name voor de BCD. Dit terwijl de kern van de huidige fractie en schaduwfractie intussen bestaat uit ''oudere'' Brunssummers. Allen bewogen mensen die het tijd vinden om het stokje over te dragen.

BurgerbelangenHuis geopend op Markt in Kerkrade

Burgerbelangenhuis Kerkrade

De lokale politieke partij Burgerbelangen Kerkrade heeft het BurgerbelangenHuis voor Kerkraadse inwoners gevestigd op de Markt. Partijvoorzitter Lucie Van de Meerakker, wethouder & locoburgemeester Tim Weijers (lijsttrekker), wethouder Jo Schlangen (running mate) en fractievoorzitter Alexander Geers hebben het BurgerbelangenHuis op 16 december officieel geopend.

Fotograaf
Burgerbelangen Kerkrade

Martin de Beer herkozen als lijsttrekker VVD Heerlen

Martin de Beer

De leden van VVD Heerlen hebben wethouder Martin de Beer wederom gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Op nummer twee staat raadslid Marc van den Berg en op nummer drie nieuwkomer Dico IJzerman. Ans Winkens is lijstduwer.

Fotograaf
VVD Heerlen

Richard de Boer vanaf volgende week burgemeester Landgraaf

Richard de Boer

Dinsdag 23 november om 16.00 uur wordt tijdens een besloten vergadering van de gemeenteraad door gouverneur Johan Remkes de heer Richard de Boer geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Landgraaf. De vergadering is te volgen via Omroep Landgraaf (Ziggo kanaal 49) of via de livestream van de gemeenteraad.

Gemeente Heerlen opent nieuwe publiekshal

Logo gemeente Heerlen

De publiekshal in het nieuwe stadskantoor in Heerlen wordt op maandag 18 oktober officieel in gebruik genomen. Het voltallige college van B&W is daarbij aanwezig. De opening van de publiekshal is de eerste mijlpaal in de oplevering van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het monumentale raadhuis.

Duurzaamheid Platform Voerendaal op zoek naar leden

Initiatiefnemers DPV

De gemeente Voerendaal wil de inwoners van Voerendaal graag nadrukkelijk meer betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Denk daarbij onder meer aan het plaatsen van zonnepanelen op daken en in zonneweides, het verduurzamen van vastgoed, mobiliteit en openbare verlichting, en hoe we van het aardgas af kunnen voor onze verwarming. Daarom is besloten om een platform in te stellen van inwoners van Voerendaal die de gemeente gevraagd en ongevraagd advies zal geven op het gebied van duurzaamheidsbel

Fotograaf
Stan Keulen