Politiek

Naar Aken reizen alleen indien noodzakelijk

Dom van Aken

Vanaf 28 oktober geldt voor een aantal Duitse steden een oranje reisadvies. In de grensregio kleuren Düsseldorf, Keulen en Aken oranje. Daarnaast geldt ook voor Berlijn, Frankfurt am Main, Bremen, München, Stuttgart, Essen en Mannheim.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Maastricht start gemeenteraad voor kinderen

Deze maand gaat het programma voor de Maastrichtse Kinderburgemeester van start. Dit programma start met lessen over democratie en gemeentepolitiek voor basisschoolleerlingen. Na de lessen kunnen de deelnemende leerlingen zich aanmelden voor de kindergemeenteraad en als kinderburgemeester. Gisteren hebben leerlingen van groep 7 van basisschool El Habib de eerste lessen gehad.

Auteur
Gemeente Maastricht

Harmonie St. Caecilia krijgt van raad geen voorkeursbehandeling

Saxofoon

De motie van CDA, VVD en PvdA om de Hoensbroekse St. Caecilia voor de duur van de coronacrisis te laten repeteren in de voormalige muziekschool aan de Buttingstraat werd dinsdagavond tijdens de raadvergadering teruggetrokken. Diverse partijen hadden er moeite mee dat via een motie één specifieke vereniging een voorkeurspositie zou krijgen waarbij het college werd opgedragen om aan de wens van St. Caecilia te voldoen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

PvdA zamelt dopjes in voor Voedselbank

De afgelopen twee jaren heeft Partij van de Arbeid Brunssum DOPTOBER georganiseerd. Net als voorgaande jaren zamelen we de hele maand oktober (bier- en/of frisdrank-) dopjes in voor een Brunssums goed doel. In 2018 was dat Kinderboerderij Schutterspark en in 2019 zamelden we dopjes in voor Stichting Nienoo. Samen met de Brunssumse gemeenschap zamelden we tijdens die eerste 2 edities ongeveer 324.000 doppen in. Het initiatief is omarmd door Brunssum – en wij gaan er graag mee door!

Auteur
PvdA Brunssum

SP Brunssum zet vraagtekens bij aankoop panden Gerd Leers

logo gemeente brunssum

Er is rumoer ontstaan over de aankoop van vijf panden aan de Kerkstraat in Brunssum door toenmalig waarnemend burgemeester Gerd Leers. In een intern rapport kreeg het college kritiek over de gang van zaken. Behalve het CDA wil nu ook de SP opheldering over wat er precies gebeurd is.

Auteur
Redactie

Leers ontkent solistisch handelen bij aankoop panden

Logo gemeente Brunssum

Gerd Leers, oud-burgemeester van Brunssum, kreeg in een onderzoeksrapport van het hoofd financiën kritiek over de aankoop van vijf panden in de Kerkstraat. Leers raadpleegde geen ambtenaar en ging op eigen houtje over tot het uitbrengen van een bod van 850.000 euro. Ook verzuimde hij een verslag op te stellen. Er was ook geen taxatierapport van de panden opgemaakt. De PvdA en de VVD hadden vragen gesteld over de gang van zaken.

Auteur
Redactie